East Yorkshire kitchen and dayroom

This family were building a large glass walled extension to take in the views of the surrounding countryside. The new kitchen area was to cover the original kitchen and dining room area. We designed the layout to link the two areas together. The main kitchen with Italian cabinets, granite worktops and integrated appliances were set against a 2.4m granite island which carried into the original dining area, this was complemented by Japanese pendant lights and Italian bar stools. A bar area was set centrally with large wine cellar, and units with slimline wall cabinets underlite with led lights close to the new living area. We tied the concept together with large fomat Italian floor tiles and an Italian wall hung cabinet system for a functional but focal feature.